Endriu mial sen o BR w BFie popularnym bradziej niz Fortnite i O. Access platformie, matce wszystkich gier. A sluchaniem fanow zajmie sie kiedy indziej, narazie ciagle sni.
Endriu mial sen o BR w BFie popularnym bradziej niz Fortnite i O. Access platformie, matce wszystkich gier. A sluchaniem fanow zajmie sie kiedy indziej, narazie ciagle sni.
No cóż inwestorzy nie podzielają optymizmu Endriu.
Co się stało z 5 na 6 lutego, że tak nagle im akcje znowu spadły?
A w skórcie:
FIFA - poniżej oczekiwań
C&C - poniżej oczekiwań (pfffff ciekawe czemu)
BFV - grubo poniżej oczekiwać (bo zabrakło im miliona sprzedanych kopii do i tak zaniżonych pod koniec zeszłego roku prognoz)
Origin Access Premiere - poniżej oczekiwań
Anthem - planowana sprzedaż na poziomie 5-6 milionów nie zachwyca jak na grę od BioWare i standardy EA
Ogólnie prezesso EA jest "...disappointed with our underperformance. " No to inwestorzy też okazali swoje niezadowolenie.
Jak się tytuł nie podoba to nie kupują. Sami tego chcieli i nie chodzi tylko o BF-a. Jedyny pomysł jaki mają to jak tu skroić ludzi na większą kasę przy jak najmniejszym wysiłku. Obecnie EA nie ma nic ciekawego w swojej ofercie. Tryby MP leżą i kwiczą. Gry SP całkowicie im nie wychodzą to teraz kombinują z jakąś kooperacją.
Kiedyś to były Bf-y. Znaczy przed BF3 i kastratem BC2.
Nie no Apex moim zdaniem im się udał. A fanem BR nie jestem. I nie będę w tę grę grał. Ale doceniam to co zaprezentowali. Zobaczymy jak to będzie z tym ich F2P bo już plotki chodzą, że sezony mają być płatne.
Ale ta FIFA to nigdy mnie nie przestanie zadziwiać, co roku ją wydają, co roku te same klasy (bramkarz/medyk, obrońca/wsparcie, pomocnik/technik, napastnik/snajper) co roku te same ''zróżnicowane'' mapy, naprawdę sporo ''zróżnicowanych'' map, zwłaszcza widoki po za mapą (nie znam gry z lepszym zbalansowaniem map to fakt) i tryby gry (w zasadzie to chyba tylko jeden tryb z małymi modami trzeba dostarczyć coś do celu) . Ta gra jest tak dopieszczona że nawet nie potrzebuje BR.
FiFA wydawana jest non stop od 1994r. i ludzie co roku kupują to samo tylko odświeżone, mogło by się okazać że jest to najlepiej sprzedająca się gra na świecie …..
I tak mi przyszło do głowy że marzeniem EA jest by doprowadzić BF do takiej perfekcji.
Apex nie jest skończony tylko dopiero zaczyna Ma dojść rozgrywka dla 1 i 2 graczy. Co trzeba im oddać to, ze dobrze przygotowali się na start. Wszystko działało i nic ich nie zaskoczyło. Dziwne
Kiedyś to były Bf-y. Znaczy przed BF3 i kastratem BC2.
Apex skonczona? może ma mniej widocznych błędów ale na chwilę obecną to wygląda tak, że serwer może mieć jakąś chwilową zamułę i np. wrzucić gracza jako jedną osobę w drużynie, nawet jeżeli byliśmy we wcześniej założonej grupie, czy np. Wpuścić tylko dwie drużyny na całą mapę, i weź tu szukaj igły w stogu siana.
z ciekawości sprawdziłem co to ten Apex. Nie moje klimaty - taki futurystyczny Fortnite...
Może z randomami "smakowałeś" gry? Gram z chłopakami z BFa i zabawę niestety mamy o wiele lepszą, niż w BFie. Praktycznie nic nie frustruje, no może poza brakiem możliwości ustawienia sensa dla celowników x1, x2 itd. Generalnie czuję to, na co liczyłem przed premierą Piątki. W dzień mam ochotę pograć, a wieczorami syndrom jeszcze jednej rundy. Grałem w Fortnite, PUBG, czy Ring of Elysium, a taka wygrana zdarzyła mi się pierwszy raz po kilku dniach od premiery Apexa:
Nie zaprzeczam, że gra może być fajna, ale tak jak wspomniałem - nie moje klimaty - nie przyciągnie mnie. Ostatni raz w tego typu grę grałem jak była premiera Quake II(1997) i III(1999). Z ostatnich moich zainteresowań - najbardziej zbliżony chyba jest Woflenstein (The New Order, The Old Blood, Wolf 2), ale zagrałem z sentymentu do Wolfeinstein 3D(1992), którą zagrywałem jako gówniak na zmianę z DOOM II.
Wciąż żyję nadziejami, że BFV doczeka optymalizacji i grywalności na poziomie chociażby BF1. W inne BFy nie grałem (3 albo 4 itd. - może jakieś starsze kiedyś, ale nie pamiętam), bo strzelanki futurystyczne/teraźniejsze mnie nie przyciągają. Może jakby jeszcze wyszedł Vietnam to OK. Takie mam gusta, a jak wiadomo - o nich się nie dyskutuje.
Komentarz
W jedności siła. O sile jedności świadczą jednostki.
BATTLEFIELDTRACKER ↓Lista niedorobionych fanów. Prawdziwy mężczyzna klika wyłączenie "nie na temat".#NerfColibri
Mysle ,ze tam (Fallout 76) to bylby strzal w 10. Swietnie by pasowalo.
Co się stało z 5 na 6 lutego, że tak nagle im akcje znowu spadły?
https://s22.q4cdn.com/894350492/files/doc_financials/2019/q3/Q3-FY19-Prepared-Remarks-FINAL.pdf
A w skórcie:
FIFA - poniżej oczekiwań
C&C - poniżej oczekiwań (pfffff ciekawe czemu)
BFV - grubo poniżej oczekiwać (bo zabrakło im miliona sprzedanych kopii do i tak zaniżonych pod koniec zeszłego roku prognoz)
Origin Access Premiere - poniżej oczekiwań
Anthem - planowana sprzedaż na poziomie 5-6 milionów nie zachwyca jak na grę od BioWare i standardy EA
Ogólnie prezesso EA jest "...disappointed with our underperformance. " No to inwestorzy też okazali swoje niezadowolenie.
BATTLEFIELDTRACKER ↓Lista niedorobionych fanów. Prawdziwy mężczyzna klika wyłączenie "nie na temat".#NerfColibri
FiFA wydawana jest non stop od 1994r. i ludzie co roku kupują to samo tylko odświeżone, mogło by się okazać że jest to najlepiej sprzedająca się gra na świecie …..
I tak mi przyszło do głowy że marzeniem EA jest by doprowadzić BF do takiej perfekcji.
Nowa broń dla wsparcia. Takie MG. Niektórzy już zdążyli ją ozłocić...
Ostatni raz
Edit
Jak widać apex postawił Ęą na nogi
https://www.ppe.pl/news/129760/apex-legends-ea-wyniki-na-gieldzie.html
Może z randomami "smakowałeś" gry? Gram z chłopakami z BFa i zabawę niestety mamy o wiele lepszą, niż w BFie. Praktycznie nic nie frustruje, no może poza brakiem możliwości ustawienia sensa dla celowników x1, x2 itd. Generalnie czuję to, na co liczyłem przed premierą Piątki. W dzień mam ochotę pograć, a wieczorami syndrom jeszcze jednej rundy. Grałem w Fortnite, PUBG, czy Ring of Elysium, a taka wygrana zdarzyła mi się pierwszy raz po kilku dniach od premiery Apexa:
Sama przyjemność.
Wciąż żyję nadziejami, że BFV doczeka optymalizacji i grywalności na poziomie chociażby BF1. W inne BFy nie grałem (3 albo 4 itd. - może jakieś starsze kiedyś, ale nie pamiętam), bo strzelanki futurystyczne/teraźniejsze mnie nie przyciągają. Może jakby jeszcze wyszedł Vietnam to OK. Takie mam gusta, a jak wiadomo - o nich się nie dyskutuje.