Problemy/bugi

1568101121

Komentarz

  • OFFik
    219 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 227 Member
    the_Aherus napisał użytkownik: »
    Czy jakiś brytyjski samolot ma perka, który pozwala mu przeżyć panzerfausta? Podczas wczorajszych polowań trafiłem takowego za 45hp i gość dalej latał. Nawet zliczoło mi taką ilość obrażeń do tych super zadań, by zadać x obrażeń samolotom. Odkąd przywrócono one shot kill pierwsza taka sytuacja, a zestrzeliliśmy już całkiem sporo lotników.

    Niektóre samoloty mogą mieć wzmocniony pancerz.
  • SkyZeWonsem
    1353 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 1,366 Member
    Tylko mi znikły plutony czy wam także ?
    Kiedyś to były Bf-y. Znaczy przed BF3 i kastratem BC2.
  • OFFik
    219 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 227 Member
    Nie przyglądałem się temu. Z błędów to ostatnio gra mi i moim znajomym zmieniła ustawienia graficzne na.. ultra :D Przypadkiem dopiero zauważyliśmy po dłuższej chwili. To wkurza..
  • Myrasz
    129 postsMember, Battlefield, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 130 Member
    Ciekawe, co zostanie zepsute po jutrzejszej aktualizacji (godz. 10:00 am CET)...
    Może chociaż naprawią ten problem z wywalaniem z gry bez komunikatu, który należy sobie wygrzebać z podglądu zdarzeń w Win(KERNELBASE.dll), a który pojawił mi się po ostatniej aktualizacji.
  • ravklerskY
    1 postsMember, Battlefield, Battlefield 4, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 1 Member
    Witam,
    Często w czasie gry gra nagle sie zwiesza(freeze) i samoistnie wyłącza. W bf1 mialem taki sam problem ale pomoglo wylaczenie nakladki origin. A tutaj nic, przez to nawet nie moge dokonczyc rozgrywki.
  • Myrasz
    129 postsMember, Battlefield, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 130 Member
    edytowano marzec 2019
    ravklerskY napisał użytkownik: »
    Witam,
    Często w czasie gry gra nagle sie zwiesza(freeze) i samoistnie wyłącza. W bf1 mialem taki sam problem ale pomoglo wylaczenie nakladki origin. A tutaj nic, przez to nawet nie moge dokonczyc rozgrywki.

    Po takim wyłączeniu gry odpalasz panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> podgląd zdarzeń -> dzienniki systemu Windows -> Aplikacja. W jednej z pierwszych pozycji powinien być czerwony wykrzyknik, a w kolumnie Źródło napisane Application Error. Klikasz, dowiadujesz się o kodzie błędu i szukasz rozwiązania w internetach. Od ostatniej lutowej aktualizacji również mnie zaczęło wywalać z gry niby bez błędu, ale odnalazłem go w wyżej opisanym miejscu.
  • Your3vilTwin
    1626 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 1,659 Member
    edytowano marzec 2019
    Mówisz i masz


    //EDIT
    Chciałem sprawdzić czy faktycznie jest tak jak ten koleś mówi ale "uruchamianie" gry u mnie po dzisiejszej aktualizacji wygląda tak:
    Post edited by Your3vilTwin on

    BATTLEFIELDTRACKER ↓Lista niedorobionych fanów. Prawdziwy mężczyzna klika wyłączenie "nie na temat".#NerfColibri

  • Myrasz
    129 postsMember, Battlefield, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 130 Member
    edytowano marzec 2019
    Co do pierwszego filmiku, to u mnie nie ma tego komunikatu. Mam natomiast inny problem po ostatniej lutowej aktualizacji.
    Jeśli czekam w kolejce na jakimś serverze, a w tym czasie zobaczyłem, że gdzieś zrobiło się miejsce i tam na szybko chcę dołączyć do gry, to wybierając drugi server powinno pojawić się powiadomienie o tym, że jestem już w kolejce na jakimś serverze i czy potwierdzam dołączenie do nowo wybranego. W chwili obecnej to powiadomienie mi się nie pojawia, a po wybraniu tego drugiego servera - pojawia mi się czarny ekran z ładowaniem, tak jakbym miał dołączać, co się niestety nie dzieje i jedynym wyjściem jest ALT+F4.
    Taka ciekawostka...
  • Tiger_Itself
    187 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 199 Member
    Za dużo jest tego ciągłego mieszania w ustawieniach gry , raz zrobiona gra nie podlega już modyfikacji. Po to była alfa i beta, abyście mogli sprawdzić. Teraz gra zakupiona i do niczego nie podobna. Skończcie wreście z tym grzebaniem. Był czas na testy dawno temu, a teraz powinno się grać, a nie mieszanie , a to taki tryb wam damy , a to sraki.
    Im więcej mieszacie tym mniej będziecie mieli graczy i po kłopocie odejdą na inne gry, a wasza firma upadnie i wy też nie będziecie mieli pracy. I bardzo dobrze bo ktoś tu ma wizję ? czego ?
    Ja już nie będę w kolejne wasze badziewie grał mam dość już po bf4 i teraz bf5 dobitnie to uświadamiacie i zniechęcacie. Tylko kasa kasa kasa
  • Kolednik91
    90 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 92 Member
    Tiger_Itself napisał użytkownik: »
    Za dużo jest tego ciągłego mieszania w ustawieniach gry , raz zrobiona gra nie podlega już modyfikacji. Po to była alfa i beta, abyście mogli sprawdzić. Teraz gra zakupiona i do niczego nie podobna. Skończcie wreście z tym grzebaniem. Był czas na testy dawno temu, a teraz powinno się grać, a nie mieszanie , a to taki tryb wam damy , a to sraki.
    Im więcej mieszacie tym mniej będziecie mieli graczy i po kłopocie odejdą na inne gry, a wasza firma upadnie i wy też nie będziecie mieli pracy. I bardzo dobrze bo ktoś tu ma wizję ? czego ?
    Ja już nie będę w kolejne wasze badziewie grał mam dość już po bf4 i teraz bf5 dobitnie to uświadamiacie i zniechęcacie. Tylko kasa kasa kasa

    cześć,
    Pierwszy raz się spotykam z tym, żeby ktoś miał problem z tym, że twórcy chcą urozmaicić grę.
    Czyli podbój drużynowy oraz szturm twórcy powinni sobie darować? Nowych map oraz broni też nie powinni dodawać? A skoro np. wyjdzie nowa karta graficzna jakiś czas po wyjściu gry i ta gra nie będzie z tą kartą współpracowała to też twórcy nie powinni dostosować gier do nowego sprzętu bo na starym działała.

    Btw. zauważyłem, że prowadzisz pluton w BFie.
    Prowadzisz pluton w grze, w której nie chcesz kontynuować udziału? I otwarcie to mówisz? Życzę powodzenia.
  • the_Aherus
    27 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 27 Member
    Your3vilTwin napisał użytkownik: »
    //EDIT
    Chciałem sprawdzić czy faktycznie jest tak jak ten koleś mówi ale "uruchamianie" gry u mnie po dzisiejszej aktualizacji wygląda tak:

    Prawdopodobnie masz ustawiony DirectX 12 w BF? Wyłącz w pliku konfiguracyjnym i będzie działać.
    "It's not a bug. It's a feature!"
  • Wojtasinho27
    217 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 220 Member
    Czarny ekran przy uruchamianiu u mnie także występuje ale po chwili gra się już normalnie pojawia i wskakuje na pełny ekran.
  • Your3vilTwin
    1626 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 1,659 Member
    the_Aherus napisał użytkownik: »
    Prawdopodobnie masz ustawiony DirectX 12 w BF? Wyłącz w pliku konfiguracyjnym i będzie działać.

    Ale dzięki za poradę.

    DX nie był włączony. Ale dla pewności sprawdziłem i było "0" w pliku konfiguracyjnym. Ba poszedłem krok dalej. Wyłączyłem synchronizacje i wyciąłem cały katalog z moich dokumentów. Też bez skutku. Potem sobie przypomniałem, że po pobraniu aktualizacji etap "finalizowanie" trwał podejrzanie długo. Więc wywaliłem grę którą pobierałem jeszcze za czasów triala i ściągnąłem na nowo.


    Zadziałało bez problemu. No i niestety musiałem przejść cały proces uruchamiania gry "pierwszy" w tym próbę dostosowania ustawień jasności która od premiery nie działa jak trzeba

    Oraz ten nieszczęsny prolog w którym Tygrys walczy pod Tobrukiem w rzeczywistości będąc w tym czasie na wyłącznie na deskach kreślarskich czy bezczelnie zmanipulowane przemówienie premiera Wielkiej Brytanii w którym wycięte są zdania odnoszące się do sytuacji Polski...
    #historybydice

    BATTLEFIELDTRACKER ↓Lista niedorobionych fanów. Prawdziwy mężczyzna klika wyłączenie "nie na temat".#NerfColibri

  • LukaszX1992
    148 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 148 Member
    Miałem ten sam błąd.
    Gra nie chciała się uruchomić.
    Wystarczyło skorzystać z opcji napraw grę w origin.
  • Tiger_Itself
    187 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 199 Member
    Kolednik91 napisał użytkownik: »
    Tiger_Itself napisał użytkownik: »
    Za dużo jest tego ciągłego mieszania w ustawieniach gry , raz zrobiona gra nie podlega już modyfikacji. Po to była alfa i beta, abyście mogli sprawdzić. Teraz gra zakupiona i do niczego nie podobna. Skończcie wreście z tym grzebaniem. Był czas na testy dawno temu, a teraz powinno się grać, a nie mieszanie , a to taki tryb wam damy , a to sraki.
    Im więcej mieszacie tym mniej będziecie mieli graczy i po kłopocie odejdą na inne gry, a wasza firma upadnie i wy też nie będziecie mieli pracy. I bardzo dobrze bo ktoś tu ma wizję ? czego ?
    Ja już nie będę w kolejne wasze badziewie grał mam dość już po bf4 i teraz bf5 dobitnie to uświadamiacie i zniechęcacie. Tylko kasa kasa kasa

    cześć,
    Pierwszy raz się spotykam z tym, żeby ktoś miał problem z tym, że twórcy chcą urozmaicić grę.
    Czyli podbój drużynowy oraz szturm twórcy powinni sobie darować? Nowych map oraz broni też nie powinni dodawać? A skoro np. wyjdzie nowa karta graficzna jakiś czas po wyjściu gry i ta gra nie będzie z tą kartą współpracowała to też twórcy nie powinni dostosować gier do nowego sprzętu bo na starym działała.

    Btw. zauważyłem, że prowadzisz pluton w BFie.
    Prowadzisz pluton w grze, w której nie chcesz kontynuować udziału? I otwarcie to mówisz? Życzę powodzenia.

    Gram od dawna i jestem już wyjadaczem tej serii. Przypadła mi od początku , czyli BFBC potem BF3 i itd. Po nowościach jakie zostały wprowadzone w BF4 przecież akcjonariusze mocno skrytykowali tą wersję i nie obyło się bez problemów finansowych dla firmy. Bo to już inne studio robiło , a inne poprawiało.
    Skoro zamawiam samochód i jego specyfikacja jest podana przez producenta, a ja ją tylko jeszcze uzupełniam i takie , a nie inne gadżety to odbieram taki jaki chciałem. Nie ma już modyfikacji , a to zmienimy mu np. koła na takie bo te są za małe lub coś jeszcze ulepszymy. To jest kompletny samochód po homologacjach.
    Gra zrobiona jest przez graczy testowana alfa i potem beta to wystarczy, aby wypuścić gotowy produkt. No i co kupujesz grę i masz już problemy grało się fajnie w np. becie i oczekujesz podobnego produktu . A tu krach ludzie , którzy zamawiają grę u producenta, a potem sprzedają to graczom mijają się z celem.
    Firma z wieloletnim doświadczeniem zna już graczy tej serii i powinna ich doceniać bo to dzięki nim istnieje.
    Mamy marzec dawno po premierze i tu kolejna już aktualizacja kolejna czego? Ano tego, że gracze mają inne zdanie i narzekają bo mnie zabił za wcześnie już za osłoną itp przykłady. No to jako zamawiający zgłasza problem do twórcy, a ten aktualizuje tu poprawiam , a tu wam zmienię. Ha znowu jestem wam potrzebny to biznes.
    Gra zrobiona przetestowana i gotowa do sprzedaży nie podlega już modyfikacjom tak jak produkty codziennego użytku. Chcesz grać to graj bo tu jest tak , a nie inaczej. Gracz się dostosuje do tego co ma. A nie , że teraz przez ten czas będziecie grali w podbój drużynowy , a teraz szturm potem coś tam. I to znika z wyboru ludzie się przywiązują do ulubionego trybu gry, który każdy z nas ma . Ty lubisz taki tryb gry , a ja taki. Obecnie musisz grać w to co ci nam karzą .
    Meble zakupione do mieszkania też po zakupie modyfikujesz? nie.
    Skoro robimy serię BF to trzymamy się zasady, która była, a nie naginamy . Od początku było tak i tak tej wersji się trzeba trzymać. Owszem nowości są wskazane jesteśmy przecież cywilizowani tak.
    Mieli nauczkę po BF4 i Hardline , Star Wars to nic nie mówi wam. A trzeba było się trzymać wersji z BFBC lub BF3 i byłoby dobrze. Czemu nadal BF3 jest grywalny bo jest dobrze zrobiony były błędy , ale poprawione skutecznie i to trzyma tą cześć nadal. BF4 na początku był dobry, a potem szkoda pisania, ale jakoś tam poprawiony no da się grać.
    Czemu się nie przyjęła część Hardline przecież to fajna gra , a Star Wars też fajna gra i tam nie widziałem tylu aktualizacji co tu w BF5.
    Prowadzę prowadziłem i będę kontynuował prowadzenie plutonu tak długo jak będę grał. Na chwilę obecną są inne części w które da się normalnie grać.
  • Myrasz
    129 postsMember, Battlefield, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 130 Member
    Pytanie z innej beczki apropo bugów - też macie taki problem, że kursor myszy podczas ruchu nie porusza się płynnie tylko są ścięcia? Dodam, że to nie problem FPS. Testuję już 4 myszkę i zauważyłem pewną regułę. Wydaje mi się, że to kwestia odświeżania położenia myszki. Najczęściej jest to 1000 MHz ustawione domyślnie. Oczywiście można to zmieniać, a najczęstsze tryby to:
    125 MHz
    250 MHz
    500 MHz
    1000 MHz
    Testy przeprowadzałem na(w takiej kolejności):
    - A4Tech Bloody
    - Roccat Lua
    - Razer Deathadder Expert
    - Logitech G203 (od dzisiaj)
    I o ile na A4Tech'u tego problemu nie było, bo grałem nią w zeszłym roku, ale jest zbyt duża na moją dłoń co jest niewygodne, to przy każdej kolejnej problem występuje. Sytuacja nie występuje tylko w przypadku częstotliwości ustawionej poniżej 500 MHz (125 & 250). Oczywiście takie atrakcje mam tylko w BFV. Reszta gier hula normalnie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie dzieje się tak od razu po wejściu do gry, musi minąć kilka minut. Wejście na inny server -> kilka minut -> znów skoki.
    Ktoś, coś?
  • Your3vilTwin
    1626 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 1,659 Member
    No to jeszcze musisz sprawdzić jak gryzonie będą się zachowywały gdy pobawisz się tymi opcjami
    jZxOkhv.png

    BATTLEFIELDTRACKER ↓Lista niedorobionych fanów. Prawdziwy mężczyzna klika wyłączenie "nie na temat".#NerfColibri

  • Myrasz
    129 postsMember, Battlefield, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 130 Member
    edytowano marzec 2019
    Sprawdzałem pierwszą metodę - RAW INPUT na OFF powoduje, że myszka wręcz szaleje, jakbym nie miał podkładki. Pozostałe opcje również nic nie poprawiały.

    Natomiast czytałem kiedyś o drugiej "metodzie" i ogólnie jest ona wyśmiewana, gdyż nie ma zastosowania w grach, które posiadają własną tego typu opcję(co widać doskonale po BFV). To coś na zasadzie DPI w Windows, a DPI w grze. Ile w tym prawdy - nie wiem, ale jestem skłonny w to wierzyć, gdyż jest to logiczne. W każdym razie mam to wyłączone od zawsze.
  • Tiger_Itself
    187 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 199 Member
    Poziom czułości DPI powyżej 1250 i 1750 a, odświeżanie położenia to 125 lub 250 czy 500. Tak i nie schodzę poniżej na Logitech G602. Też czasami mam ścinkę za wiechę, ale to nie mysz to bf.
    Prawie podobne ustawienia co wymienił @Your3vilTwin
  • Kolednik91
    90 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 92 Member
    @Tiger_Itself proszę ani nie porównujmy kto grał dłużej ani tym bardziej różnic pomiędzy środkami trwałymi jakimi jest samochód czy meble a środkami niematerialnymi jakimi jest użytkowanie licencji.

    BTW. Meble po zakupie zmodyfikowałem. Dodałem sobie ledy do szyb.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.