Problem z połączeniem z serwerami EA

szibeek
1 postsMember, Battlefield, Battlefield 3 Posty: 2 Member
edytowano February 2020
Witam, pojawiają się problemy gdy chce wejść na serwer online, włącza się gra i przy ładowaniu już po kilku sekundach wywala mnie (wyłącza grę) i wyskakuje błąd na Battlelogu o treści "UTRACONO POŁĄCZENIE Z EA ONLINE. SPRAWDŹ POŁĄCZENIE INTERNETOWE LUB SPRÓBUJ PONOWNIE PÓŻNIEJ. [1]" oraz drugi błąd "COŚ POSZŁO NIE TAK. SPRÓBUJ PONOWNIE PÓŻNIEJ." 
Jest to dość irytujący problem i nie wiem jak go rozwikłać na stałe... Po zresetowaniu routera już mogę wejść na serwer, a na pewno mam internet przy próbie wejścia na serwer... Dodam jeszcze, że gdy zresetuje router, dopiero po dłuższym czasie mogę wejść w tryb online na originie (gdy już mam przywrócony internet po resecie routera, oczywiście tylko origin nie łapie mojego internetu przez jakiś czas, około 20-30min - nie pomaga wyłączenie aplikacji Origin i włączenie jej od nowa, tzn. ciężko łapie apka, że mam już internet ).

2 zapytanie (mniej istotne), podczas ładowania na serwer lub na single player (pokazuje mi motyw pomniejszony - obrazek, który pokazuje się podczas ładowania jest dużo mniejszy od mojego monitora, dodam, że mam ustawioną grę na pełny ekran i na 1920x1080) Po ładowaniu wraca wszystko do normy i jest cały ekran. 

Komentarz

  • LM_Wyrzysk
    596 postsMember, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, Battlefield V Posty: 604 Member
    Podobno nad drzwiami, w siedzibie głównej DICE jest napis "Coś poszło nie tak". Nie ogarniesz tej gry, raz jest dobrze, raz źle, raz średnio. ja np. nie mogę wejść na serwer, na którym jest 64 graczy. Muszę zminimalizować grę i wejść po znajomym z listy z Origin, wtedy wpuści mnie do kolejki. Gra lubi mnie ostatnio wyrzucić do pulpitu - bez żadnego komunikatu. Stawiam, że problemem może nie być Twój net. 

    W drugiej kwestii przydałby się zrzut - nie rozumiem o co chodzi. 
  • SylwesterSpalony
    270 postsMember, Moderator, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 289 Moderator
    @szibeek

    Zajrzyj do poniższych artykułów. Znajdziesz tam kroki, które pomogą Ci rozwiązać problem.

    1. Rozwiązywanie problemów z połączeniem.
    2. Otwieranie portów - Battlefield 3.

    Pamiętaj także, że zawsze możesz skontaktować się bezpośrednio z doradcą EA


    Destruction = End of the old and the begin of the new. ✴ TEAM: TSHLD ✴ http://tiny.pl/g5q77
  • szibeek
    1 postsMember, Battlefield, Battlefield 3 Posty: 2 Member
    LM_Wyrzysk powiedział(a):
    Podobno nad drzwiami, w siedzibie głównej DICE jest napis "Coś poszło nie tak". Nie ogarniesz tej gry, raz jest dobrze, raz źle, raz średnio. ja np. nie mogę wejść na serwer, na którym jest 64 graczy. Muszę zminimalizować grę i wejść po znajomym z listy z Origin, wtedy wpuści mnie do kolejki. Gra lubi mnie ostatnio wyrzucić do pulpitu - bez żadnego komunikatu. Stawiam, że problemem może nie być Twój net. 

    W drugiej kwestii przydałby się zrzut - nie rozumiem o co chodzi. 
    Ta druga kwestia w sumie nie ważna, bo to tylko podczas ładowania mam tą zdjęcie z BF3 i wokół czarny ekran.
    Również myślę, że to nie jest wina internetu bo wszystkie inne gry działają bez zarzutu. :):smile:
    Dzięki za odpowiedź. !
  • Rydzu2015
    803 postsMember, Moderator, Battlefield, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Battlefield 1, BF1IncursionsAlpha, Battlefield V Posty: 836 Moderator
    edytowano February 2020
    Wszystkie inne masz na myśli też inne gry od EA? Pytam ponieważ mając internet np. od UPC możesz mieć problem z komunikatem o braku połączenia online. Sprawdź jaki masz protokół internetowy (ipv) w/w dostawca i nie tylko on potrafi zmienić protokół na ipv6 bez wiedzy użytkownika. Podobny temat:
    https://answers.ea.com/t5/Battlefield-1/Brak-polaczenia-z-serwerami-battlefield-1-ps4/m-p/5882090#U5882090
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.