Gram w 5 osobowej grupie. Koledzy mają gorsze PC ode mnie. (gtx 950, Gtx 1050, Gtx 660) Wszyscy mają procesory i5 i 8gb ram. Sprzęty leciwe a nikt nie narzeka. Każdy ma BF1 na SSD (na HDD zawsze mieliśmy sciny lub wolne wczytywanie map ). Każdy z nas ma oryginalny system operacyjny.
Wszystkim gra chodzi bardzo dobrze jak na swój sprzęt (czyli w granicach 60 fps w trybie podbój) . Więc pieprzenie typu Crapfield 1 mnie śmieszy...
Jak ktoś nie ogarnia swojego PC to najłatwiej zrzucić winę na grę. A najczęściej to trzeba ruszyć trochę głową, zastanowić się i rozwiązanie się znajdzie. Wielu ludzi tutaj powinno sprzedac PC (albo zostawić sobie do maila i ms Office) i kupić sobie Ps4 lub X1.
System mam oryginalny windows 10 (na ssd), komp wolny od wirusów zadnych gownianych programow, i5 4590, gtx 1060 3gb i 16 gb ram. Problemy od momentu aktualizacji Creators Update w kwietniu. System reinstalowany na czysto wielokrotnie, gra naprawiana w origin, instalowana na czysto
Dodatkowo wykonałem mase kroków z róznych forów i przekazanych od dzialu pomocy z którym wielokrotnie się kontaktowałem. Problem lezy w creators/grze/sterownikach. Gra jest na nowym hdd( no ma z 4 miesiące ten dysk). Próbowałem też na ssd i to samo. Dropy na podboju nawet jak nic się nie dzieje do 40 fps. Dodatkowo po wczorajszej aktualizacji gry problem z rodzielczoscia ze z 1080p gra zmienia na 1080i mam uciety obraz i pikselozy troche i jest strasznie wyostrzony. Nic sie nie da zrobic poza albo grą w trybie bez ramek albo zmiana na 900p. Skoro nie gra to co jesli stalo sie to aktualizacji gry???
Na sterownikach 388.13 ustawiajac tryb bez ramki mialem sciny gra blokowala klatki na 30 nawet jak wlaczylem vsync to szarpalo mimo 60 fps np w danym monencie. Zainstalowałem 388.00 gram bez ramki bez rzutow klatek i nawet spadki fpsow znacząco sie zmniejszyły. Inne gry na 388.13 tez jakos gorzej. Nie instalujcie 388.13 tylko 388.00
Tak sobie czytam i myślę ,,,,, głowa mnie już od tego boli wszystko fajnie cacy , 1 działa bez przycinki na lodówce 2 nie . Może wina leży po stronie AMD i procków z rodziny FX , nie wiem sam już .
Wczoraj grałem i na początku 60-70 FPS a po 2 operacjach spadło do 30-40... masakra jakaś muszę dzisiaj przetestować czy mi się karta nie grzeje bo nie bardzo rozumiem te spadki których jeszcze przed Carem nie miałem
MI obecnie gra lepiej śmiga.. Co miało wpływ na taką poprawę - też do końca nie wiem. Może najnowsza aktualizacja Windows, może łatka BF1, może stery ? Z resztą i tak z BF1 jakiś wielkich problemów nie miałem.
Komentarz
Wszystkim gra chodzi bardzo dobrze jak na swój sprzęt (czyli w granicach 60 fps w trybie podbój) . Więc pieprzenie typu Crapfield 1 mnie śmieszy...
Jak ktoś nie ogarnia swojego PC to najłatwiej zrzucić winę na grę. A najczęściej to trzeba ruszyć trochę głową, zastanowić się i rozwiązanie się znajdzie. Wielu ludzi tutaj powinno sprzedac PC (albo zostawić sobie do maila i ms Office) i kupić sobie Ps4 lub X1.