Witam. Tak jak w temacie, chciałbym się poradzić jakiegoś doświadczonego pilota jak najlepiej ustawić sobie w ustawieniach np czułość myszki itp.. xd. Jak dawać w pi*de żeby dobre manewry robić i takie tam.
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Czesc.
Do tego normalnie sluzy joyskick, ale firma Dice od pewnego momentu zaprzestala wspierania takich kontrolerow. Nie wiadomo dlaczego. Choc z drugiej strony jesli nie wiadomo dlaczego to wiadomo A latanie na klawiaturze jest jak sex przez internet.
Czesc.
Do tego normalnie sluzy joyskick, ale firma Dice od pewnego momentu zaprzestala wspierania takich kontrolerow. Nie wiadomo dlaczego. Choc z drugiej strony jesli nie wiadomo dlaczego to wiadomo A latanie na klawiaturze jest jak sex przez internet.
Co wcale nie przeszkadza najlepszym pilotom samolotów czy helek w bf4, bf3.
w bf3 jak latałem odrzutowcami klawiatura+mysz to rozpierd*l robiło się konkretny. Wiec co, tutaj tak nie da sie tego ogarnąć na klawiaturze i myszce ? :O
w bf3 jak latałem odrzutowcami klawiatura+mysz to rozpierd*l robiło się konkretny. Wiec co, tutaj tak nie da sie tego ogarnąć na klawiaturze i myszce ? :O
Pewnie że się da. Główna różnica polega na tym że w BF1 nie ma "magicznej prędkości", uzbrojenie inne ale same manewry np. nożyce dalej zostają te same. No i najważniejsze że samolot szturmowy i bombowiec mają załogę co znacząco wpływa na rozgrywke.
Zgadzam sie z wami pod warunkiem, ze napisalem "nie da sie latac na klawiszach".
Poruszylem aspekt pewnych subtelnych roznic, ale chyba nie powinienem tego robic.
Zapomnijcie o tym poscie ,
Pozdrawiam J.
Czulosc na maxa, ale to go-wno nie latanie.
Latalem na joysticku w 1942, to bylo latanie. Teraz mogloby byc podobnie, ale dice nie chce joystickow.
Jest jakas ruska instrukcja na YT, jak skonfigurowac bez bana, ale ja Ruskom nie ufam i latanie w BF odlozylem na lepsze czasy.
Ja osobiście czułości w grze mam na 20, natomiast DPI 1500 dla piechoty i 3200 w samolocie + parę skrótów na klawiaturze/myszce typu dziób w górę, naprawa, kamera - takie małe rzeczy po przyzwyczajeniu bardzo pomagają. Jednak i tak najlepszy był BF3 gdzie samolotami robiło się co się chciało
oczywiście ze da się grac na joysticku i to chyba każdym , kiedyś korzystałem z takiego programu który przypisuje dowolne klawisze klawiatury pod wybrane funkcje dżojstika , i bezwzględny czy gra ma możliwość gry przez dżojstik czy nie to my i tak będziemy przez niego grac bo , podpisuje sie pod klawisze , wiec podziele sie tym dla chetnych program ; http://joytokey.net/en/
A to bardzo dobra nowina. Ciesze sie niezmiernie. W takim razie sorry DICE )
I dziekuje kolegom za rady.
A przy okazji zapytam czy da sie rowniez w ten sposob latac w czworce?
Rozumiem, ze ten programik to umozliwia a bez niego da sie ( pod wplywem tych nowin zmotywowalem sie do kupna joy-a)?
Wiem, ze to nie ten dzial, ale odpowiedni fachowcy sie zebrali w jednym miejscu i jest szansa na kompetentna podpowiedz
A to bardzo dobra nowina. Ciesze sie niezmiernie. W takim razie sorry DICE )
Rozumiem, ze ten programik to umozliwia a bez niego da sie ( pod wplywem tych nowin zmotywowalem sie do kupna joy-a)?
Wiem, ze to nie ten dzial, ale odpowiedni fachowcy sie zebrali w jednym miejscu i jest szansa na kompetentna podpowiedz
ten program umorzliwia ci nawet na grach w przeglądarce grac joystickiem , poprostu gra mysli ze ty wciskasz dalej klawisze na klawiaturze , a tak naprawdę program ja imituje i grasz joystickiem , wiec tak w BF4 da sie jak i w innych grach w wszystkich które gra sie klawiatura bądź myszka .
Mam joya z górnej półki i jakoś ta gra go nie widzi, jeśli trzeba używać do tego emulatorów by działał joy to jest to kpina.
Jeśli ktoś uważa, że tak samo świetnie lata się samolotem myszką i klawiaturą czy też padem, to niech powie czemu w samolotach ich nie ma, tylko drąg, orczyk i wolant.
W dzisiejszych czasach i czołgi są sterowane joyem.
Komentarz
Do tego normalnie sluzy joyskick, ale firma Dice od pewnego momentu zaprzestala wspierania takich kontrolerow. Nie wiadomo dlaczego. Choc z drugiej strony jesli nie wiadomo dlaczego to wiadomo
Co wcale nie przeszkadza najlepszym pilotom samolotów czy helek w bf4, bf3.
Pewnie że się da. Główna różnica polega na tym że w BF1 nie ma "magicznej prędkości", uzbrojenie inne ale same manewry np. nożyce dalej zostają te same. No i najważniejsze że samolot szturmowy i bombowiec mają załogę co znacząco wpływa na rozgrywke.
Poruszylem aspekt pewnych subtelnych roznic, ale chyba nie powinienem tego robic.
Zapomnijcie o tym poscie
Pozdrawiam J.
W myśliwcu masz coś podobnego.
W myśliwcu masz coś podobnego
co bo nie zauważyłem ?
Latalem na joysticku w 1942, to bylo latanie. Teraz mogloby byc podobnie, ale dice nie chce joystickow.
Jest jakas ruska instrukcja na YT, jak skonfigurowac bez bana, ale ja Ruskom nie ufam i latanie w BF odlozylem na lepsze czasy.
ten program umorzliwia ci nawet na grach w przeglądarce grac joystickiem , poprostu gra mysli ze ty wciskasz dalej klawisze na klawiaturze , a tak naprawdę program ja imituje i grasz joystickiem , wiec tak w BF4 da sie jak i w innych grach w wszystkich które gra sie klawiatura bądź myszka .
Jeśli ktoś uważa, że tak samo świetnie lata się samolotem myszką i klawiaturą czy też padem, to niech powie czemu w samolotach ich nie ma, tylko drąg, orczyk i wolant.
W dzisiejszych czasach i czołgi są sterowane joyem.